topimg1.jpg
topimg2.jpg
topimg3.jpg
topimg4.jpg
bliv medlem

Syg i ferien

Nu har du ret til erstatningsferie, hvis du bliver syg, mens du holder ferie           

Bliver du syg, mens du holder ferie, kan du nu (efter maj 2012) få erstatningsferie. Du har ret til at holde erstatningsferien senere i ferieåret. Det gælder dog først fra det tidspunkt, du har meldt dig syg på arbejdspladsen. Send eventuelt en e-mail til din chef, så du har dokumentation for, at der er sket sygemelding.

Din sygdom skal kunne dokumenteres fra 1. sygedag i form af en friattest fra en læge (lægeerklæring) uanset om din arbejdsgiver beder om det. Og du skal selv betale for dokumentationen. Husk at raskmelde dig, hvis du bliver rask inden din planlagte ferie er udløbet og meddel arbejdsgiver, om du vil holde den resterende ferie, eller om du vil genoptage arbejdet.

Karensperiode

Du skal være opmærksom på, at der er en karensperiode på op til 5 dage. Har du optjent 25 dages ferie kan du i visse situationer få ret til erstatningsferie efter 5 dages sygdom. Har du optjent mindre end 25 dages ferie, kan du få erstatningsferie efter et forholdsmæssigt mindre antal dage. De dage, som du ikke får erstatningsferie for, beregnes ved at gange antallet af optjente feriedage med 1/5.

Eksempel 1

En lønmodtager, der har optjent ret til 20 feriedage, har ret til erstatningsferie efter 4 sygedage i ferieåret. 

Eksempel 2

En lønmodtager, der har optjent ret til 15 feriedage, har ret til erstatningsferie efter 3 sygedage i ferieåret.

Du opnår ret til erstatningsferie fra den dag, hvor du sygemelder dig til din arbejdsgiver efter de regler for sygemelding, der gælder for dit ansættelsesforhold. Du skal fremvise lægelig dokumentation fra første sygedag. Du skal selv betale den lægelige dokumentation.

Hvis du ikke kan nå at holde ferie på grund af sygdom i ferieåret, holdes ferien i det efterfølgende ferieår. Du kan også vælge at få feriepengene udbetalt.

Syg, når ferien starter

Hvis du er syg, når din ferie begynder, kan din arbejdsgiver ikke kræve, at du holder ferie. Du har ret til at udskyde din ferie til et andet tidspunkt i ferieåret.

Du skal huske at sygemelde dig efter de regler om sygemelding, der gælder for dit ansættelsesforhold. Det betyder normalt, at du skal sygemelde dig over for din arbejdsgiver ved arbejdstids begyndelse den første feriedag.

Når du bliver rask, skal du melde det til din arbejdsgiver. Du skal også meddele, om du vil holde resten af den ferie, som du oprindeligt havde planlagt. Meddeler du ikke det, skal du møde på arbejde. 

Er du i tvivl om, hvad du skal gøre, eller har du andre spørgsmål omkring sygdom under ferie, så kontakt JID på  jid@jid.dk eller 66 17 12 74

Kilde: Borger.dk

Værd at vide...

Kørselsgodtgørelse 2018

2018 skattefri kørselsgodtgørelse ved kørsel i egen bil: 3,54 kr. pr.km.

LÆS MERE

Job og karriererådgivning til dig

Sparring på ansøgninger/cv inden 24 timer.

LÆS MERE

5% i rente på lønkontoen

Mulighed for fordelagtige renter og billån.

LÆS MERE

  • Hvidkærvej 29 | 5250 Odense SV
  • Telefon +45 66 17 12 74
  • jid@jid.dk
  • Telefontid
  • Mandag til torsdag kl. 10.00 til 15.00
  • Fredag lukket
  • Lørdag og søndag lukket

Personlig henvendelse i sekretariatet er bedst efter forudgående aftale.


Find vej på kort