Podcast
JID er netop begyndt at uploade podcast! Følg med på JIDs hjemmeside, Spreaker, eller facebook og hør serien: Grøn lyd!
JIDs nye podcast-serie, "Grøn lyd" uploades til Spreaker og kan afspilles herfra eller fra afspillerne fordelt på jid.dk.
Desuden vil der blive uploadet forskelligt andet indhold ud over "Grønlyd", eksempelvis interessante interviews!
Grøn Lyd er et podcast for dig med en grøn interesse eller grøn uddannelse - f.eks. som Jordbrugsteknolog eller PBA i Jordbrug. I Grøn Lyd får du inputs om dit arbejdsmarked og om den grønne faglighed, der findes i mange variationer i det faglige landskab, du bevæger dig rundt i. Lyt med, hvis du vil udbygge din viden om forskellige grønne emner, tendenser og temaer, som vi tager op i episoderne af Grøn Lyd. Podcastet er produceret af den faglige organisation Jordbrugsteknologer i Danmark (JID).
Vi lancerer podcastet, hvor du kan høre spændende indhold om det grønne erhverv, som jordbrugsteknologerne og PBA'erne er en vigtig del af. Vi vil producere til JIDs medlemmer og andre interesserede grønne lyttere.
Følg med!
Detektion af glimmerbøsser ved hjælp af fotosensorer
Denne uges podcast tager udgangspunkt i JID-prisvinder, Christian Hansens opgave: “Detektion af glimmerbøsser ved hjælp af fotosensorer”.
Glimmerbøssen er særlig interessant, da den både er specificeret som et skadedyr og kan husere sådan - samtidig er den særlig vigtig i rapsmarkens livscyklus, som polynator/bestøver, hvilket prisvinderopgaven også omhandler.
Lyt til JID’s podcast om opgaven, der ydermere beskriver og anvender ny teknologi, når det gælder optælling af insekter - blandt andet billen, med flere roller og det besynderlige navn.
EN SUNDERE KARTOFFELPRODUKTION I DANMARK
Kan man få en sundere kartoffelproduktion i Danmark? Og hvis ja, hvordan? Og hvad består en usund kartoffelproduktion i, samt hvilke sygdomme ser man på, når man taler om en “usund” kartoffelproduktion?
Alt dette kan du høre om i dette afsnit af GrønLyd, hvor Frederik har været ude hos landmænd og interviewet dem om deres eventuelle negative kartoffel-oplevelser og diverse måder at imødegå disse på - samt til slut et mindre “kartoffel-wonder”!
GENERATIONSSKIFTE
Hvad sker der, når ejendomme eller en bedrift skifter hænder fra én generation i familien til en ny?
Det er et spørgsmål, som Sabrina Svendsen har dækket udførligt i sit afgangsprojekt med titlen “Generationsskifte”, der vandt JID-prisen 2022. Forfatteren dimitterede som PBA fra UCL i Odense i januar og modtog stor ros for sit analysearbejde af de mangfoldige økonomiske forhold, der gør sig gældende i et generationsskifte.
Men det er ikke blot kroner og ører, der må tages hensyn til i et ejerskifte i en familie; der er helt andre bløde værdier, der er mindst lige så vigtige.
ROBOTTER I DANSK LANDBRUG - ER DER EN FREMTID?
Ligger dansk landbrugs fremtid i robotter?
Tim Nellemann Bak, PBA i Jordbrug, er hovedperson i denne uges afsnit af GrønLyd!
I dette afsnit bliver spørgsmålet, hvorvidt der er stor fremtid i automatiserede landbrugsrobotter, taget op og du kan her høre meget mere om de generelle fordele og ulemper ved anvendelsen af robotter, samt den specifikke robots egenskaber og udfordringer, samt hvor hurtigt udviklingen indenfor robot-feltet bevæger sig – med særlig fokus på landbruget.
Tim samarbejdede med Forsøgscenter Flakkebjerg og modtog JID- prisen for projektet.
HÅNDTERING AF FRITLEVENDE NEMATODER VED DYRKNING AF KARTOFLER I DANMARK
Ligesom første episode tager denne podcast afsæt i et PBA-afgangsprojekt, som i øvrigt har modtaget en JID-pris.
Denne podcast omhandler ”Håndtering af fritlevende nematoder ved dyrkning af kartofler i Danmark”, et projekt af jordbrugsbachelor Joachim Bøgelund Thomsen.
I projektet er to specifikke arter nematoder udvalgt og på baggrund af en beskrivelse af disse nematoder, bliver det undersøgt, hvordan man imødekommer sådanne angreb. Er du planteinteresseret? Så skal du høre denne udgave GrønLyd!
GENOPRETNING AF STENREV I AARHUS BUGTEN
Podcasten indeholder både en analyse og en vurdering af stenrevs betydning for Aarhus Bugt og giver også en kvalificeret plan til genopretning af disse stenrev til gavn for den marine biodiversitet.
Episoden bygger på Jeppe Jørgensens afgangsprojekt: Genopretning af stenrev i Aarhus Bugten.
Jeppe dimitterede i januar som PBA i Jordbrug fra Erhvervsakademi Aarhus og modtog JID-prisen for projektet.
Aarhus Kommune har modtaget Jeppes opgave med stor begejstring!
Lyder det interessant? Så klik ovenfor og bliv klogere på stenrevs betydning for biodiversiteten i havet.